Az implantátumokról

Az implantáció titánból készült csavar beültetése  az alsó vagy felső állcsontba, a hiányzó foggyökerek, fogak pótlására.

Az implantáció nem fájdalmas, helyi érzéstelenítésben történik rendelőnkben, akárcsak egy fogtömés, fogkő eltávolítás vagy fogcsiszolás. Talán annyi különbséggel, hogy a fogbeültetés során Ultracain-t használunk, mely egy nagyobb hatékonyságú, mélyebb érzéstelenséget adó anyag, mint az általában használt Lidocain.

A beavatkozás után fájdalomcsillapítót kap a páciens, melynek mértéke egyénenként és a beültetett implantátumok számától függően változhat. Valakinél elég egy tabletta bevétele, mások néhány napig igénylik.

Nekem is lehet?

  • A páciensek nagy többségének lehet.
  • Nem akadály a magas életkor ( 80 év felettieknek is csináltunk már implantátumra rögzített fogpótlást)
  • A véralvadásgátló gyógyszerek szedése sem jelent problémát. Bizonyos gyógyszereket el lehet hagyni ideiglenesen, másoknál háziorvossal, belgyógyásszal való konzultáció után átállítható egyéb, az implantációt nem akadályozó gyógyszerre.
  • Ellenjavallatot, bizonyos, csontra ható gyógyszerek szedése és a gyenge általános állapot jelenthet, illetve a titánra való allergia, de ez extrém ritka.

Nagy többségben lehet olyan végleges, vagy hosszú távú ideiglenes pótlást készíteni, melyet a páciens tud 1 nappal vagy 1-1,5 héttel az implantáció után viselni, esztétikus és rágni is lehet vele.

Ebben tudunk segíteni, kérjen időpontot konzultációra, hogy személyre szabottan tudjuk tájékoztatni az Ön számára lehetséges fogpótlási lehetőségekről!

Amennyiben nagyon elfoglalt, küldhet e-mail-en egy önről készült panoráma rtg-t (drhamorilajos gmail.com), vagy akár az alsó-felső fogazatáról készíthet a telefonjával fényképet (e-mail, Viber, Whatsapp).

Ezek alapján egy megközelítő árkalkulációt tudunk készíteni.

Telefonszám:  06-70-36 14 008